Unde mâncăm cele mai bune deserturi în București

Înainte să mă apuc să îți scriu aici câteva rânduri, am ieșit la o plimbare scurtă prin oraș și am dat peste o furgonetă cu street food foarte cool care mi-a atras atenția instant cu sloganul: „Eat now, diet later!” Ei bine, cred că se potrivește perfect cu articolul de astăzi, pentru că vreau să îți deschid apetitul și „alint” papilele gustative cu câteva fotografii care te vor face să ai apă-n gură! Serios acum.. cine ar refuza o porție de pancakes sau o felie de tort de bezea sau un cupcake sau, sau, sau..? Știu că poate săptămâna aceasta ți-ai propus să începi dieta sau să nu mai mânânci dulciuri (și eu mă încadrez aici), dar crede-mă că așa ceva e de nerefuzat. Am testat! Iată unde poți mânca cele mai bune deserturi în București atunci când ți-e poftă de dulce.

Maison Des Crêpes

Recunosc că la Maison Des Crêpes am ajuns datorită feed-ului lor de Instagram care m-a făcut să îmi doresc să gust din celebrele clătite. Zic celebre pentru că prin grupul meu de prieteni se vorbea deseori despre „ce bune au fost clătitele de la Maison Des Crêpes”. Curiozitatea m-a îndreptat spre locul boem cu aer parizian care servește clătite în atâtea variante că-ți ia numai o oră să te hotărăști. Eu mi-am comandat clătite sărate cu brânzeturi și struguri, pentru că era ora prânzului și am zis că asta-i ocazia perfectă, iar partenerul meu și-a luat o porție mi-nu-na-tă de pancakes cu afine. Noi avem obiceiul să facem schimb de farfurii când aproape ne-am săturat, în așa fel încât să gustăm din cât mai multe feluri. Dacă m-ar întreba cineva care mi-au plăcut mai mult, dulce sau sărat.. as spune.. AMBELE!

Dulcipass

Deși Dulcipass nu are un loc fizic unde poți savura cele mai delicioase tarte făcute de mâinile dibace ale Ioanei Suhan, poți comanda acasă desertul preferat pentru a-l servi împreună cu prietenii. Dacă se apropie un eveniment special în viața ta și vrei să atragi atenția cu niște dulciuri super bune sau cu un tort special, știi unde suni, da? Te asigur că Ioana va transpune în deserturile tale toată pasiunea și dragostea ei pentru gătit. Pe deasupra, puteți experimenta rețetele chiar în bucătăria voastră, pentru că le găsiți pe http://dulcipass.net/. Apropo, dacă ești pasionat/ă de food photography, caută-o pe Instagram pentru inspirație!

dulcipas-deserturi Bucuresti

Rawyal Brunch & Cakes

Știu că la început spuneam că-ți va fi greu să ții dietă, daaar.. există și un „dar”! Cine a zis că nu poți mânca un desert sănătos? Prăjiturile raw vegane de la Rawyal Brunch & Cakes sunt potrivite atunci când ți-e super poftă de ceva dulce și vrei să ai un cheat day, dar fără să plângi pe urmă gândidu-te la calorii. Mixul de ingrediente dintr-un preparat dulce de la Rawyal este foarte nutritiv și sățios! Am avut surpriza ca după ce-am mâncat un donuts cu măr și caramel să mă simt ca și cum aș fi mâncat două, trei. Dacă treceți prin Mall Vitan sau Afi Cotroceni, puteți să vă opriți la o prăjitură bună în colțișorul friendly plin de dulciuri sănătoase!

Tort de bezea

Îți spun că o felie de tort de bezea este un adevărat paradis pentru simțuri! Gustul delicat și totodată savuros te va cuceri instant și va face din acest desert preferatul tău (al meu este demult)! Știu că probabil ai fost puțin confuz când ai văzut numele „Tort de bezea„, însă chiar așa se numește locul de unde poți comanda un tort extradordinar pentru ziua de naștere sau de ce nu un candy bar, dacă organizezi un eveniment mai mare. Pe lângă faptul că poți comanda online sau telefonic așa bunătăți, poți găsi o parte din dulciurile Tort de Bezea în restaurantele Caru cu Bere, Hanu lui Manuc, Zen Sushi sau Harbin.

Tort de Bezea

Cremeria Emilia

Cine nu a auzit de Cremeria Emilia? Cu toții știm de gelateria-cofetărie care te face să te simți în frumoasa Italie prin gustul inconfundabil al dulciurilor. Pentru că sunt o mare iubitoare de înghețată, Emilia a reușit vara aceasta să facă parte din rutina mea. Avantajul este că poți găsi Emilia în mai multe zone din București, așa că eu mereu găseam câte o scuză să mă opresc la o înghețată. Combinația mea favorită: o cupă mango și piersici, o cupă alune. Acum că a venit toamna, mai înlocuiesc înghețata cu o prăjitură, iar cine vrea să îmi facă o surpriză frumoasă știe care sunt cuvintele magice: „Îți fac cinste cu o înghețată la Emilia?” (aviz amatorilor)

cremeria Emilia - deserturi Bucuresti

Vouă unde vă place să mâncați desertul în București? Aștept sugestii în secțiunea de comentarii. Nu de altceva, dar n-am mai ieșit de ceva timp la prăjitură, iar scriind asta mi s-a făcut poftă.

Foto: arhivă personală, pagini oficiale Facebook, unsplash.com