Un nou an și o luăm de la capăt?

La fiecare final de an, mă ia o nostalgie inexplicabilă combinată cu bucuria unui nou început.. Iar acum, că se apropie Noul An, trag linie și fac o retrospectivă asupra lucrurilor care mi s-au întâmplat, oamenilor pe care i-am întâlnit, oportunităților pe care le-am acceptat, obstacolelor pe care le-am întâmpinat și țintelor pe care am reușit să le ating. Probabil și tu, atunci când începe un nou capitol, îți pregătești frumos o agendă, în care pe prima filă îți notezi o serie de obiective. Nu știu dacă e o tradiție sau pur și simplu ăsta e modul în care se marchează ÎNCEPUTUL. Clar este că probabil mulți dintre noi avem un sertar plin cu agende.. însă ai stat vreodată să analizezi punct cu punct, virgulă cu virgulă dacă tot ceea ce ai scris tu în agendă,  chiar ți-a îndreptat pașii spre o nouă variantă a ta, de 10 x mai bună?

Ne pierdem în supersitiții legate de Noul An, în petreceri scumpe, în rochii glam și mâncăruri sofisticate. Ne întrebăm încă de la începutul toamnei unde petrecem Revelionul și investim sume considerabile într-o singură noapte, ca să ne încadrăm „în rândul lumii”, să dăm un răspuns pe măsură la întrebarea: „Tu unde faci Revelionul?” Zici că e o întrecere între cine e cel mai cool, cine e sărac, cine are bani și cine-i cel mai cel. Pentru ce toate astea dacă de pe 1 ianuarie te simți la fel de gol? Nu zic că-i greșit să celebrăm un sfârșit și-un nou început.. dimpotrivă, nimic nu e mai frumos decât sărbătorirea unui an care a fost cu adevărat memorabil. Problema este în a fi superficiali, a ne mulțumi doar cu atât…

Cum ar fi să nu ne mai stresăm pentru supersitițiile și obiceiurile de Anul Nou care aduc noroc și să ne focusăm pe ce trebuie să facem ca să ne simțim mai împliniți, mai motivați și împăcați cu cei din jur? Se spune că pentru un an îmbelșugat e bine să fie pahare și farfurii pline, iar fiecare membru să aibă bani asupra sa. Dar, ne gândim la cei care nu se pot bucura de o masă caldă la final de an? Sau care nu mai au niciun membru al familiei alături și sunt singuri de sărbători? Sărut sub vâsc, lenjerie roșie, să nu ieși din casă până nu primești un musafir, să ai bani în buzunar.. am respecta toate superstițiile dacă am putea și nu ne-am gândi la lucruri mult mai importante, cum ar fi: să iert pe cel care mi-a greșit, să-mi sun prietenul despre care nu mai știu nimic, să fac un sacrificiu pentru a-mi vedea familia și membri mai în vârstă, care poate mâine nu vor mai fi, să chem la masă un străin fără a familie, să zâmbesc mai mult și să fiu mai recunoscător pentru tot ce-mi oferă Dumnezeu în fiecare zi.

„Ar trebui ca fiecare om să se nască încă o dată în prima zi a lunii ianuarie. Să o ia de la capăt cu o pagină nouă. Micşorează-i sau măreşte-i lungimea frâului, după cum este cazul; dar lasă-l din nou liber în prima zi de ianuarie, cu faţa îndreptată înainte, fără să ia seama la lucrurile care au fost şi sunt trecute.”
Henry Ward Beecher

Da, începe un nou an și o luăm de la capăt.. Important este cum ne scriem această primă filă din an. Hai să mulțumim oamenilor care ne-au făcut 2017 mai bun, să strângem în brațe și mai tare pe cei care ne sunt zi de zi aproape, să zâmbim mai mult oamenilor din jurul nostru fie că-i cunoaștem sau nu, să fim mai buni cu aproapele nostru, iar noi, să tânjim cu ardoare după cea mai bună variantă a noastră. Luptă cu dinții pentru fiecare mic obiectiv pe care ți l-ai propus și nu lăsa ca 2018 să se termine fără a-ți depăși limitele! Privește cu optimism asupra fiecărei oportunități și vezi partea plină a paharului, nu te lăsa influențat de oamenii care vor să cazi și adună în jurul tău persoane care să te înalțe.

Doresc ca Noul An să vă fie infinit mai bun decât cel trecut, să aveți parte de binecuvântări înzecite și să fiți împliniți, să radiați de fericire!

P.S: Acest blog era ținta mea la finalul anului trecut și iată că s-a îndeplinit. Pentru 2018, promit că vor fi surprize frumoase, pentru că acesta este locul în care visul meu a luat rădăcini! Vă mulțumesc că citiți, că mă sfătuiți și că-mi sunteți aproape.