Top 5 aplicații pentru #InstagramJunkies

Pentru cei care mă urmăresc pe Instagram (dacă încă nu o faci, mă poți urmări aici), știu că pasiunea mea pentru fotografie este una.. mare aș putea spune. Și nu doar pentru fotografie, ci în mod special pentru Instagram. Poate și meseria e de vină, dar clar e că îmi place să fiu super-organizată pe contul meu de Insta. Nu pot posta la orice oră, nu orice fotografie și nicidecum needitată. Cam asta e rețeta pentru un Instagram junkie. Dacă și tu te încadrezi în această categorie, cel mai probabil îți place să fii la curent cu aplicațiile care te pot ajuta să ai o postare perfectă, cu un super engagement. Iată cele 5 aplicații pe care eu le folosesc aproape zilnic și pe care zic eu, orice instagrammer ar trebui să le aibă.

UNUM

UNUM este aplicația de care am devenit dependentă de-ndată ce-am descărcat-o. De ce? Pentru că îmi pot organiza feed-ul cu mult timp înainte. Dacă îți place să ai un feed curat, în aceleași culori, nuanțe, această aplicație îți arată postările pe care le ai deja pe Instagram, alături de fiecare fotografie pe care o poți programa și muta în funcție de cum crezi tu că ar arăta bine. Înainte să fi știut de UNUM, aveam obiceiul de a mai șterge din pozele pe care le puneam pentru că nu îmi plăcea deloc cum arătau în feed, însă acum totul e mult mai simplu. Plus, că îmi pot programa postările, iar aplicația îmi dă un reminder și gata.  Poți afla mai multe detalii sau descărca gratis aplicația de aici.

IMG_3206.PNG

Locul în care îți poți organiza fotografiile în feed și programa postările.

FaceTune

Dacă ești o #selfiequeen sau #selfieking (da’ se poartă și la băieți), atunci FaceTune e aplicația pe care o vei adora. Sunt zile în care tenul nostru nu arată genial, iar micile imperfecțiuni te pot face să îți iei gândul de la o poză care inițial părea o idee bună. Ei bine, FaceTune te va ajuta să mai diminuezi din cearcăne, să acoperi un coș sau de ce nu să îți faci dinți puțini mai albi. Recunosc, că nu am prea folosit aplicația pentru selfie-uri, în schimb am o obsesie de a folosi tool-ul pentru albire, atunci când vreau să deschid un trotuar de un gri urât sau o suprafață închisă care strică din „feng shui-ul'” pozei. Important e să încarci aplicația și-apoi jucându-te, vei descoperi o groază de moduri de a o folosi. Nu e gratis, dar merită. Costă undeva la 5,99 $ și o poți descărca de aici.

IMG_1953.JPG

Aici am deschis trotuarul cu tool-ul Whiten din secțiunea Retouch.

PicsArt

Ok, cred că aproape toți am auzit de PicsArt. Asta pentru că are o mulțime de întrebuințări și clar este o aplicație care ne face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba de editări simple sau mai artistice. Pe lângă filtrele care sunt destul de faine (eu le prefer pe cele din FaceTune), are un instrument foarte cool care te ajută să scrii mesaje cu diverse fonturi pe o fotografie. Dacă am mai mult timp la dispoziție, îmi place să fac astfel de fotografii pentru Insta Stories, au un super efect. Încă un tool pe care l-am văzut des pe la alții și l-am mai folosit și eu ocazional, este cel de a lumina în diverse culori și nuanțe o fotografie. De exemplu, în fotografia de mai jos, am oferit un ușor efect de halo, în partea dreaptă, sus. Poți descărca aplicația gratis de aici.

IMG_8040.JPEG

Am ales un efect luminos din secțiunea Lens Flare.

Foodie

Am văzut acum ceva timp pe Facebook, un clip în care un restaurant din Brooklyn dacă nu mă înșel, și-a schimbat total aspectul restaurantului și decorul farfuriilor pentru a arăta bine în fotografiile pentru Instagram. Au făcut pereții mai luminoși și un design interior Instagram friendly. Să nu vi se pară o prostie, pentru că ăsta-i viitorul. Și ce-și poate dori mai mult un restaurant decât să-și facă reclamă pe gratis? Hai că am făcut o introducere prea lungă. Ideea e că Instagramul bubuie cu fotografii cu mâncare și nimeni nu poate să mânânce fără să facă mai întâi o poză faină. Da, și eu mă încadrez aici.. recunosc. Foodie e aplicația special creată pentru fotografiile cu mâncare. Fiecare filtru este recomandat pentru o anumită mâncare sau băutură, iar rezultatul este uimitor, crede-mă. Culorile, contrastul, accentele, totul e perfect, nu-i nevoie să mai treci poza prin altă aplicație. Poți descărca aplicația gratis de aici.

IMG_3203-1.JPG

Aplicația are propria cameră, așa că am fotografiat direct cu filtrul YU2.

Snapseed

Încă o aplicație consacrată pentru instagrammeri, un fel de guru aș putea spune, este Snapseed. Această aplicație creată de Google este o adevărată mină de aur, plină de instrumente, filtre și chestiuni care pot transforma o fotografie aparent banală într-o operă de artă. Ok, hai să nu exagerăm. Însă, de multe ori mi s-a întâmplat să nu văd ceva spectaculos la prima vedere într-o fotografie cu un peisaj și după ce m-am jucat puțin în Snapseed cu ea, să fiu surprinsă de rezultat. Da, în mod principal folosesc Snapseed-ul la fotografiile cu peisaje pentru un efect mai dramatic, însă și la cele portret. Există un instrument-minune acolo pentru față, care accentuează ochii și luminează tenul. Apropo, cei care aveți aplicația, veți observa că recent s-a actualizat, deci s-ar putea să vă ia ceva timp să vă reobișnuiți. Descarcă și tu aplicația gratis de aici.

FullSizeRender.jpg

Am folosit filtru numit „Ultimele” din Aspecte.

Foto: unsplash.com, arhivă personală