Reteta unei vacante de vis in Italia

La vita e bella. Mai ales în Italia. Italienii știu să facă din sloganul acesta o realitate pe care noi am experimentat-o în țara .
Voi fi cât se poate de scurt și voi scrie aici câteva din gândurile și sfaturile pe care vreau să le împărtășesc cu voi chiar în timp ce stau pe terasa unei vile din Toscana.

Toscana ar trebui să fie destinația numărul 1 din Italia

Dacă plănuiești să vii în Italia, ar trebui să îți iei toată vacanța pentru a sta în Toscana. Este a cincea oară când mă întorc în Italia și îmi e rușine să recunosc faptul că din Toscana văzusem doar Firenze în treacăt Pisa. Desigur, pentru o poză cu turnul înclinat.

Sincer, Toscana nu e doar atât. E despre orășelele cocoțate pe munții din Garfagnana, care sincer cred că dau peste nas Elveției. Este despre bisericile vechi din secolele XI-XII pe care le găsești în locuri neașteptate. Trebuie doar să te pierzi pe drumuri și cu siguranță vei avea amintiri frumoase din locul acesta de poveste. Aici simți Italia așa cum ar trebui să fie. Roma este doar un oraș pompat pentru turism în comparație cu ce am văzut pe aici.

Vacanța e mai bella cu o mașină

Da, trebuie să închiriezi o mașină. Fără, s-ar putea să ajungi doar în orașele mari cu gări sau stații de autobuz. Și atât. Am experimentat și noi o zi cu autobuzul și a fost mult mai scump decât ar fi costat drumul cu mașina, cam 12 euro din Firenze în Lucca (60km). De ce spun că nu faci nimic fără o mașină? Pentru că în Toscana trebuie să te pierzi. Oprește navigația, uită-te pe cel mai apropiat deal, alege-ți sătucul în care vrei să mergi cu privirea și încearcă să ajungi acolo. Uite așa am descoperit Collodi, orășelul în care s-a născut povestea lui Pinnochio dar și Villa Garzoni, ale cărei grădini se întrec cu cele de la Versailles sau Fontainbleu.

fiat 500 de inchiriat

Nu rata Cinqueterre

Vom mai scrie un articol doar despre CinqueTerre dar abia ne-am întors de acolo și a fost de vis. Peisajul te va lăsa cu gura căscată iar pozele de acolo sunt numai bune de pus pe lock-screen. Atât de fain este locul ăsta.
E adevărat că Cinqueterre nu e în Toscana, ci în zona Liguria, dar este foarte aproape de Pisa, Firenze sau Lucca, orășelul liniștit în care stăm noi.
fiat 500 de inchiriat

Caută cazare într-un sătuc.

Fugi de orașele mari, pline de turiști. Îți recomand Lucca, un oraș care este destul de aproape de Firenze și Pisa, dar este destul de liniștit. Ți-am mai spus că Toscana se simte în orășelele mici și în satele uitate de lume. Mai ales dacă sunt construite prin secolul XII și arată ca Sighișoara. Găsește o cazare acolo și vei vedea cum trăiesc italienii fiecare zi a vieții lor. S-ar putea să nu mai vrei să pleci.

Bucură-te de plajele liniștite.

Dacă în stațiunile din România muzica se aude la maxim în boxe, aici, plajele sunt foarte liniștite și te poți bucura de sunetul valurilor și a pescărușilor. Fiecare stațiune are un fe poatarmec aparte și ți-e mai mare dragul să stai ore-n șir să te bronzezi și să înoți în marea de unde poți privi în depărtare munții. Ce fi mai frumos decât mare și munte în același loc? Dacă ești în zona Toscana, îți recomand stațiunea Viareggio a cărei faleza e perfectă pentru o plimbare în doi.

Tu ce locuri din Italia recomanzi? Noi deja ne gândim la o a doua vacanță aici, dar în sud.