O poveste de iarnă din Căsuța Bunicii

Țin minte și acum cum îmi era zâmbetul până la urechi când mă anunța mamaca (bunica mea) că vom merge la țară în weekend. Da, sună puțin ciudat, însă bunicii mei locuiau în oraș, iar străbunicii la țară. Am fost crescută de bunici, iar cele mai frumoase momente erau atunci când îmi vizitam străbunicii, într-un loc de poveste, la câțiva km de Piatra Neamț. Am copilărit într-o zonă de munte, absolut magică, atât atunci când Soarele dogora, cât și când brazii erau îmbrăcați de nea. Nu pot să uit căsuța modestă, însă atât de primitoare a străbunicii mele, pădurea în care puteai să intri exact din spatele casei și pârâul din apropiere unde mă scăldam cu prietenii din sat.

De când am venit în București, am zis că niciodată nu voi găsi un loc mai frumos decât la străbunici. Bineînțeles, că întotdeauna un loc devine și mai special atunci când de el te leagă amintiri de neuitat. Ei bine, de curând am descoperit o căsuță de poveste tot într-o zonă de munte, la aproximativ 2 ore jumătate distanță de București. Căsuța Bunicii din Șimon, Bran, situată chiar pe dealul Balaban. Dacă de căsuța străbunicii din satul Cuiejdi, Neamț, mă leagă amintiri din copilărie, Căsuța Bunicii din Bran mi-a intrat la suflet din prima clipă pentru că acolo am realizat unele dintre cele mai frumoase fotografii pentru Save The Date. Pe lângă frumusețea pitorească din jur și design-ul tradițional al căsuței, conservat cu atâta grijă, am dat peste oameni calzi și atenți.

_MG_0502.jpg

Din momentul în care am pășit în căsuța desprinsă din file de poveste, am simțit cum mă transpun în amintiri.. Mirosul de foc din șemineu, elementele decorative de inspirație tradițională, mireasma lemnului și toată atmosfera, mi-a oferit o stare de bine, după o zi lungă și obositoare. Am ajuns seara și deși  mi-am dorit foarte mult să surprind în fotografii pitorescul de-afară, n-am reușit din cauza lipsei de lumină. Însă acesta este un bun motiv pentru a mă întoarce. Și o voi face! Cu toate acestea, în interior m-am putut bucura de un vibe unic și fotografii desprinse de pe Pinterest. Așadar, dacă ești pasionat de fotografie, clar trebuie să îți faci un drum aici.

_MG_1468.jpg

_MG_1473.jpg

Mi-a plăcut foarte mult ideea de-a închiria această casă doar pentru 4 persoane. Mi se pare locul ideal pentru o vacanță intimă în familie sau câțiva prieteni. Te poți bucura de liniște, aer curat, multă relaxare și un decor de vis! Imaginează-ți să te trezești dimineața și să-ți bei cafeaua pe prispă, privind la pădurile din jur, priveliști oferite de Munții Bucegi, Piatra Craiului și Țara Bârsei. Ceva de vis! Dacă ești o persoană care iubește natura și vrei câteva zile să te bucuri de farmecul vieții la munte, crede-mă că aici te vei simți ca într-un mic colțișor de Paradis.

Cum ar fi să locuiești câteva zile într-o căsuță veche de peste 100 de ani? Ceea ce mi se pare foarte tare este că acest loc e în totalitate reconstruit de o familie de localnici care și-a dorit să aducă în zonă un loc care înglobează prin fiecare detaliu frumusețea specifică a țării noastre. Ghiciți ce mi-a plăcut cel mai mult? Șemineeeeul, bineînțeles! Dar pe lângă șemineul care atrage atenția de-ndată ce intri în căsuță,  bucătăria colorată, cu vase tradiționale din ceramică este cea în care vei adora să gătești! Cele două dormitoare tot de inspirație rustică, cu băi proprii, sunt situate la mansardă. Și pentru că sunt atentă la detalii, pot spune că lenjeria cu totul specială, a fost cea de care m-am îndrăgostit!

_MG_1485.jpg

_MG_0406.jpg

_MG_0417.jpg

Una peste alta, nu avem cum să nu împărtășesc cu voi această experiență frumoasă care mi-a stârnit amintiri și m-a făcut să îmi fie și mai dor de acasă.. mai ales acum, în perioada în care farmecul sărbătorilor ne duce cu gândul la persoanele iubite. Acest loc m-a făcut să simt acea atmosferă familiară și caldă de-acasă și mi-a transmis un sentiment de „mai stai, hai nu pleca!”

_MG_1569.jpg

_MG_1560

În final, vă provoc să-mi spuneți într-un comentariu care este cea mai frumoasă amintire a voastră legată de bunici și de căsuța lor.

Happy Holidays!

Foto: Inspire Photography