Instagram 2019: cum sa generezi mai mult engagement

Zilele trecute am aflat intamplator ca astazi, 30 iunie este Ziua Internationala Social Media. Rusine sa imi fie ca nu stiam. Si ca sa imi ”spal” pacatele am zis sa scriu aici cateva randuri despre Instagram, platforma mea preferata, a noastra, a tuturor pana la urma, care ce-i drept a cam luat-o razna in ultimul timp cu toti algoritmii. Sincer, imi dau seama ca pe zi ce trece, inteleg Instagram-ul mai putin decat mi-as dori. Tocmai de aceea, incerc sa-mi „activez antenele”, sa studiez cat mai mult fenomenul, sa citesc despre noile trenduri, sa cer pareri in stanga in dreapta de la oamenii care activeaza in domeniu.

Recent am descoperit un material super interesant, din care am aflat niste lucruri menite sa-mi elucideze mistere si sa-mi demonteze mituri legate de cum ar trebui sa atrag engagement-ul pe Instagram, mai exact, cum sa ma comport ca un utilizator destept. Si pentru ca n-am cum sa pastrez doar pentru mine ponturile aflate, am zis sa va fac si voua un scurt rezumat din Instagram Engagement Report 2019, de HubSpot si Mention.

Indiferent ca este vorba despre contul vostru de Instagram sau va ocupati de contul unui brand, cred ca lucrurile pe care vi le voi impartasi in cele ce urmeaza merita bagate-n seama.

  • Continutul video genereaza de 2 ori mai mult engagement decat orice alt tip de continut. Comparativ cu 2018, in 2019 continutul video in raport cu fotografia si caruselul, a obtinut un numar dublu de aprecieri si comentarii.
  • Faptul ca folosesti multe hashtag-uri nu contribuie la cresterea ratei de engagement. Conturile de Instagram cu utilizatori implicati, obtin un numar mare de aprecieri datorita continutului natural si de calitate, nu datorita hashtag-urilor. Cel mai bine este sa folosesti putine hashtag-uri (nu mai mult de 5) care sa fie relevante pentru postarea ta.
  • 7 din 10 hashtag-uri de pe Instagram sunt branded. Asta ar trebui sa te convinga sa creezi un hashtag original pentru brandul cu care lucrezi.
  • 9:00 – 11:00 dimineata ar fi intervalul orar cel mai bun pentru a posta, conform unei analize efectuate pe 12 milioane de postari.
  • Comparativ cu acum cativa ani, acum este mult mai greu sa obtii noi urmaritori. Acest lucru se intampla din cauza noului algoritm strategic si a faptului ca multe branduri Instagram-savy concureaza pentru aceeasi urmaritori. Concluzia: este mult mai valoros sa ai o comunitate mica, implicata, decat milioane de urmaritori care nu interactioneaza cu continutul tau. De aceea, e important sa te concentrezi pe urmaritorii pe care ii ai deja, decat pe obtinerea unui numar mai mare.
  • Maketerii sunt dispusi sa cheltuiasca intre 25 000 – 100 000 $ pe influencer marketing, mult mai mult decat majoritatea ar cheltui pe alte forme de marketing online, cum ar fi emailul, search-ul si paid social media.

Sper ca vi s-au parut interesante informatiile de mai sus, iar daca ati mai descoperit si voi tips & tricks despre Instagram, nu uitati ca sharing is caring.


Happy International Social Media Day!

Foto featured: unsplash.com