Cum ne-am facut invitatiile de nunta

Astazi va povestim despre invitatii de nunta. Le-am facut singuri pentru ca nu am gasit pe nimeni care sa le faca asa cum ne-am dorit si pentru ca ne-am gandit ca daca am gasi, acestea ar fi foarte scumpe. V-am promis mai demult subiectul acesta dar am fost foarte prinsi cu organizarea nuntii si am ales sa va povestim pe indelete acum, dupa nunta.

Ai nevoie de:

  • coada de mop din lemn
  • pistol de lipit circuite electrice/ letcon
  • pistol pentru ceara
  • batoane de ceara
  • plicuri
  • invitatiile printate
  • sfoara
  • multa rabdare

Pasul 1 – Planul

Ai nevoie de un plan. Cauta idei de invitatii pe Pinterest sau pe Google si cand gasesti ceva care iti place, salveaza poza cu invitatiile respective. Dupa aceea vei sti care este necesarul tau de materiale, ce hartie sa alegi si ce stil sa abordezi. Nu uita ca invitatia ar trebui sa exprime si stilul nuntii voastre.

Pasul 2 – Stabilirea designului, imprimarea invitațiilor și alegerea plicurilor.

Modul in care arata invitatia de nunta imprimata este un element de care trebuie sa tineti cont. Pe noi ne-a ajutat Jennifer (@jenezep pe Instagram) care este graphic designer. Textul oricarei invitatii de nunta cuprinde informatii despre cine, ce, cand si unde. De asemenea, trebuie scrise numele parintilor, nasilor, data, ora si locul.

Dupa ce designul a fost stabilit puteti cauta niste tipografii. Nu uitati sa verificati toate tipurile de hartie cartonata pe care ei vi le vor sugera si sa ii rugati sa va imprime niste mostre. Astfel veti putea vizualiza invitatiile iar alegerea va fi mult mai usoara. Dupa ce aveti invitatia printata, cautati plicuri pentru dimensiunea invitatiilor printate. Noi am ales sa adaugam si o sfoara legata cu funda pe lungimea invitatiei pentru ca se potrivea cu stilul nuntii noastre. Inca un pas este gata. Mai urmeaza sa fabrici sigiliul iar dupa aceea sa il aplici pe ceara.

Pasul 3 – fabricarea sigiliului

Daca faptul ca o coada de mop apare in lista de materiale te-a facut sa te miri, sa stii ca din aceasta vei face sigiliul. Adica trebuie sa tai coada de mop cu un fierastrau electric (pentru o suprafata cat mai neteda a taieturii) in bucati de 4-5 cm. Taie mai multe pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de rezerve daca nu iti iese sigiliul asa cum trebuie.

Dupa aceea deseneaza cu creionul, pe una din bazele cilindrului obtinut, literele sau modelul sigiliului pe care ti-l doresti imprimat pe ceara. Nu uita ca daca vorbim de litere, trebuie sa le scrii in oglinda ca sa iasa cum trebuie pe ceara.

Dupa ce ai desenat baza cu creionul, va trebui sa folosesti letconul pe care sa il lasi la incalzit si cu cea mai mare grija sa incepi sa pirogravezi peste modelul pe care l-ai desenat cu creionul. Iti recomand sa folosesti capul cel mai subtire pentru o precizie ridicata. Treci de mai multe ori cu letconul peste modelul desenat pentru ca sigiliul sa ia o forma cat mai adanca. (vezi Video mai jos)

Pasul 4 – aplicarea sigiliului

Pentru pasul acesta trebuie sa incepi sa folosesti pistolul si batoanele de ceara. Introdu in plic invitatia, inchide-l, iar dupa aceea aplica ceara in locul unde vrei sa-l sigilezi. Nu pune foarte multa ceara pentru ca oricum, sigiliul o va intinde. Dupa ce ai aplicat ceara va trebui sa astepti vreo 5 secunde ca aceasta sa se raceasca iar dupa aceea poti aplica sigiliul. Odata aplicat nu misca si lasa sigiliul in pozitie fixa pentru 3-4 secunde. Trage cu grija si gata! Tocmai ai aplicat primul sigiliu fabricat de tine. Iti recomand ca intre aplicari sa lasi sigiliul sa se raceasca. Eu am folosit o punga cu gheata pentru a accelera procesul.

Noi va recomandam sa impartiti invitatiile cu 3-4 luni inainte de eveniment.

In video poti vedea procesul de fabricare al sigilului dar si modul de aplicare al acestuia pe ceara.

Așa au ieșit invitațiile noastre:

Vă plac?

FOTO: Inspire Photography