Cum imi editez fotografiile de pe Instagram

Mi se intampla destul de des sa primesc mesaje pe Instagram in care sa fiu intrebata de un anumit filtru, aplicatii de editat poze sau tips-uri de editare a fotografiilor. Asa ca astazi am ales sa va prezint modul in care imi editez fotografiile de pe Instagram si modul imi mentin un feed unitar, curat din punct de vedere vizual. Nu este nimic complicat, ci dimpotriva, fiecare poate sa faca asta cu putina rabdare, aplicatiile potrivite si un strop de creativitate.

Inainte de a trece la treaba, tin sa mentionez faptul ca 90% dintre fotografiile mele sunt facute cu telefonul (iphone 8 plus) si doar o mica parte dintre ele sunt cu aparatul foto pe care l-am achizitionat de curand (EOS 200D, ceva de incepatori). Nu sunt fotograf profesionist si nici un As in ale editarii, asa ca sfaturile pe care vi le voi da sunt doar lucruri pe care eu le-am experimentat de cand mi-am descoperit pasiunea pentru Instagram si crearea de continut.

Am sa incep prin a va spune aplicatiile pe care le folosesc cel mai des in ultima vreme si fara de care nu as putea: VSCO X, Snapseed, Afterlight si UNUM. Intr-un articol mai vechi cu aplicatii pentru #InstagramJunkies am mai mentionat o parte dintre ele, insa mi s-au mai schimbat gusturile in ale editarii, asa ca am tinut musai sa fac un update aici. Acum hai sa va arat cam care e procesul editarii unei fotografii. Va voi oferi 3 exemple diferite, cu tool-uri diverse pe care le folosesc in functie de „nevoia” unei fotografii.

Before

After

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Arina Lazăr (@arinawander) pe

Proces:

 1. Am reglat in VSCO X expunerea, contrastul si am dat putina claritate fotografiei.
 2. Imi place sa folosesc mai multe filtre pentru a ajunge la nuanta dorita, insa de data aceasta, am editat mult mai simplu fotografia. Am folosit filtrul A4, reglandu-l la o intensitate medie. Am considerat ca nu e nevoie de nimic mai mult, asa ca am postat-o fara alte modificari.

Before

After

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Arina Lazăr (@arinawander) pe

Proces:

 1. Tot in VSCO X (aplicatia fara care nu stiu ce m-as face), am decupat fotografia in partea de sus, am reglat expunerea, i-am dat putin claritatea si am accentuat saturatia.
 2. Pentru ca in feed foloseam la acel moment filtrele J, am optat pentru filtrul J6 si am salvat fotografia.
 3. Pentru un efect usor vintage, am incarcat fotografia in aplicatia Afterlight si am folosit filtrul numit Dusty, numarul9.

Before

After

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Arina Lazăr (@arinawander) pe

Proces:

 1.  Desi initial nu consideram aceasta fotografie prea speciala, am zis sa incerc sa „o scot” din editare si am avut un feeling bun. A fost una dintre cele mai apreciate fotografii ale mele. Bineinteles, am folosit din nou VSCO X.
 2.  Primul lucru pe care l-am facut, a fost sa decupez persoana din partea dreapta si putin din partea de jos, iar mai apoi sa o indrept. Toate cu instrumentul Adjust.
 3. Ulterior pentru luminozitate am utilizat filtrul AU1 pe care l-am reglat la o intensitate mai mica si i-am oferit caldura (instrumentul Warmth).
 4. M-am mai jucat putin cu optiunea de expunere, contrast si claritate.
 5. Dupa ce am salvat fotografia cu filtrul anterior, am mai inserat-o inca o data in VSCO X si am folosit un filtru conform fotografiilor din feed-ul meu, mai exact un J3.
 6. Bineinteles ca nu mi s-a parut indeajuns, asa ca la final am vrut sa ii ofer un aspect usor nins si am apelat din nou la bunul prieten Afterlight, filtrul Dusty numarul 12.

Consider ca feed-ul de Instagram este asemenea unei carti de vizita. Cel putin in cazul meu, nu-mi ia mai mult de 2-3 secunde sa dau scroll in feed-ul cuiva si sa hotarasc daca merita un follow sau nu. Pentru ca nu vreau sa va incarc cu prea multe informatii intr-un singur articol, urmeaza sa va vorbesc separat de lucrurile de care ar trebui sa tineti cont pentru a avea un feed cat mai curat si catchy din punct de vedere vizual. Pana atunci, mult spor cu editatul pozelor si multa inspiratie! Stati pe aproape. ❤️