5 tips-uri pentru un feed de instagram organizat

Deseori sunt întrebată de apropiați cum fac să am un feed de Instagram așa de frumos. Recunosc că în comparație cu alte conturi de Instagram pe care le urmăresc și apreciez, eu sunt mic copil. Cu toate acestea, îmi place să am un feed organizat și catchy, de aceea urmăresc tot timpul 5 reguli simple. Nu e nevoie să ai cel mai performant aparat foto ca să ai un feed frumos, nici cele mai mari cunoștințe în editare, ci să îți trasezi câteva direcții și să fii consecvent. Bineînțeles, contează și care e scopul tău final: este unul comercial, vrei să atragi mai mulți urmăritori sau pur și simplu faci asta pentru sufletul tău. Iată câteva reguli de bază pe care le poți urmări și tu:

Folosește același stil de editare.

Încearcă să utilizezi aceleași aplicații de editare, același filtru și luminozitate. Atunci când îți dorești să faci trecerea la un alt stil de editare, fă-o treptat urmărind o cromatică uniformă.

Aplicațiile pe care le folosesc în acest moment: Lightroom (pentru contraste, luminozitate, coloristică), VSCO (filtre), PicsArt, Nebi & AirBrush (efecte speciale).

Optează pentru o cromatică uniformă.

Mai sus am menționat de cromatica uniformă, iar când spun asta, mă refer la faptul că urmăresc întotdeauna ca fotografiile să conțină aceeași paletă de culori sau să se potrivească vizual una lângă cealaltă. Astfel, există o anumită consecvență în feed, făcând utilizatorul de Instagram să apese mult mai ușor butonul de “follow”.

Aplicația pe care o folosesc de ceva timp pentru a vizualiza în prealabil fotografiile pe care doresc să le postez în feed se numește UNUM.

Îmbină tematicile fotografiilor.

Niciodată nu voi posta trei potrete unul după celălalt sau trei fotografii cu mâncare. Întotdeauna încerc să îmbin tematicile. Dacă astăzi am postat o fotografie cu bebe, mâine postez un flatlay cu mâncare, iar poimâine o fotografie cu mine într-un peisaj de poveste. Îmbinând tematicile fotografiilor menții atenția utilizatorilor de Instagram postând zilnic ceva diferit, iar feed-ul arată în cele din urmă mult mai curat și ușor de urmărit.

Folosește un pattern.

Există o mulțime de pattern-uri pe care le poți folosi în așa fel încât feed-ul să fie unul organizat. Fie optezi pentru varianta simplă de a te ghida după simțul tău vizual (cum fac eu), fie mergi la sigur ajutându-te de pattern-uri pe care le poți cumpăra online sau realiza împreună cu un graphic designer (mai ales în cazul conturile de Instagram ale brandurilor). O altă variantă este de a urmări “regula de 3”: 3 fotografii de la același shooting una după cealaltă sau zig-zag (tot UNUM te poate ajuta să vizualizezi acest pattern).

Spune o poveste în fiecare fotografie postată.

Este important să nu postezi doar de dragul de a posta zilnic. Fiecare fotografie trebuie să spună o poveste atât prin vizual, cât și prin descriere. Fă o selecție a fotografiilor care merită postate în feed, iar dacă nu ești sigur de una, păstreaz-o pentru Story. De asemenea, urmărește reacțiile urmăritorilor tăi la anumite tipuri de postări și postează adesea varianta care atrage cel mai mult engagement. Bineînțeles, în toate astea nu uita de nișa pe care o abordezi.

Te aștept la mine pe Instagram! ♥️