5 motive pentru care să petreci mai des timpul în natură

Am zile în care efectiv aș lăsa totul baltă și m-aș duce undeva departe, într-un colț de natură unde să mă deconectez de la toate. Pentru mine, natura este cea mai bună terapie, cel mai bun mijloc de relaxare, sursa mea de energie și de conectare cu propria persoană. Toată agitația urbană din București, claxoanele, aglomerația, oamenii grabiți, cozile, nebunia, mă consumă și mă epuizează puțin câte puțin fără să îmi dau seama. Și sunt sigură că așa se întâmplă nu doar în cazul meu.. Tocmai de aceea, astăzi vin cu o provocare pentru tine. O provocare menită să-ți aducă stare de bine, să te încarce și să îți dea putere să o iei de la capăt în fiecare zi: cea de a petrece mai mult timp în natură. Știu că mereu găsim motive pentru a ne ascunde în casă atunci când suntem obosiți.. dar dacă ieșim din zona noastră de confort, vom avea de câștigat. Cum?

_MG_0094 (1)

Nimic nu mă ajută mai mult să îmi pun gândurile în ordine, decât o plimbare prin natură. O introspecție poate fi cea mai bună metodă prin care să ne organizăm viața, să facem alegerile corecte și să fim mulțumiți de noi înșine. Natura reușește să fie un mediu extrem de prielnic pentru starea noastră de bine.

Natura ne stimulează creativitatea la maximum. Dacă lucrezi într-un domeniu în care se pune accent pe această calitate, este important să găsești în lucrurile care te înconjoară inspirație. Eu asta încerc să fac: să îmi hrănesc creativitatea cu lucrurile mici din jur. Ei bine, fiecare element din natură ne poate vorbi și ne poate fi o sursă infinită de inspirație.

După o zi petrecută în natură te vei simți mult mai plin de energie. Probabil armonia dintre aerul curat, sunetul păsărilor, frumusețea peisajelor, toate adunate la un loc reușesc să dea un boost după o săptămâna obositoare.

4L0A1107

_MG_0175

Dacă te simți stresat sau treci printr-o perioadă dificilă, un weekend în natură te va ajuta să vezi partea mai bună a lucrurilor, să fii mai optimist. Mă tot gândeam oare cum reușește natura să fie un așa un bun terapeut? Probabil prin mixul de culori, prin verde, prin frumusețea unică și faptul că te ascultă, fără să te întrerupă în vreun moment.

Deși nu dăm importanță sănătății acum cât suntem tineri, natura contribuie enorm la acest aspect. Faptul că inspirăm aer curat și nu suntem înconjurați de surse poluante, mișcarea în aer liber și toate activitățile, sunt foarte benefice pe termen lung.

Astăzi, te provoc să te deconectezi de la tehnologie, să te îmbraci bine și să ieși la o plimbare în natură. De asemenea, sunt curioasă care este activitatea ta preferată în aer liber (spune-mi într-un comentariu).

4L0A0934

Foto: Inspire Photography