5 locuri din București unde se mănâncă bine sezonul acesta

Am observat că atunci când îmi place într-un loc, mă obișnuiesc atât de tare cu el, încât m-aș duce de fiecare dată doar acolo. Dar nu se poate, pentru că pe lângă asta îmi place să descopăr restaurante noi, gusturi deosebite și rețete delicioase. Ei bine, în articolul de astăzi vă prezint 5 dintre locurile din București unde se mănâncă bine și le recomand apropiaților atunci când am ocazia. Și pentru că începem să simțim din ce în ce mai mult vremea rece de afară, ce activitate poate fi mai atractivă decât o ieșire cu prietenii într-un restaurant cool, unde ne putem bucura de mâncare super-bună? Și pentru că deobicei fac obsesie pentru un anumit fel de mâncare dintr-un loc, astăzi am să vă zic și ce vă recomand să comandați (bineînțeles gusturile diferă, dar sper să vă nimeresc).

Ză Lokal

Îmi place să merg în Ză Lokal pentru că de fiecare dată mă simt acolo ca și cum aș fi în vacanță într-o capitală europeană fancy. Faptul că pot sta la masă lângă alți oameni, că văd cum îmi este mâncarea gătită, că pot vedea bicicliștii perindându-se pe Calea Victoriei și clădirile superbe, toate adunate, fac din acest restaurant intim un loc cozy, perfect pentru zilele de iarnă. Pe lângă atmosfera friendly, mâncarea este ge-ni-a-lă! Am mâncat la ei paste, burgeri, cartofi și altele, iar de fiecare dată am fost încântată de gust.  Apropo, îmi place la maximum cum sunt serviți cartofii prăjiți cu parmezan, într-o conservă de tomate. Mai nou, clătitele lor americane cu fructe de pădure și mascarpone fac furori în peisajul bucureștean – de știut în cazul în care ți-e poftă de un desert delicios.

locuri unde se mananca bine

Buoni e Bravi

Când am descoperit Buoni e Bravi am zis că am dat de rai! Cum sunt o mare iubitoare de pizza și mâncare italienească în general, acest loc a devenit rapid unul dintre preferatele mele! De fiecare dată când mă întreabă cineva unde am mâncat cea mai bună pizza ever, spun la Buoni e Bravi. Țin minte cum astă vară se făceau cozi până în stradă pentru pizza lor. În general, oamenii fie comandă și vin să-și ia pizza de-acolo, fie iau câte o bucată (7 lei costă, din câte țin eu minte) și o mănâncă direct pe stradă. Au și câteva mese, însă sistemul este mai degrabă unul to go. De asemenea, la ei puteți găsi niște mixuri de sandwich-uri delicioase, supe, dar și produse alimentare diverse, aduse direct din Italia. Fiind o afacere de familie, poți simți pasiunea cu care sunt făcute lucrurile și te simți îndată de-a casei. Vă recomand să încercați pizza cu ton și ceapă verde, dar și margherita cu busuioc!

locuri unde se mananca bine pizza

Sursă: Facebook

Pancakes & more

Pancakes & more este un nou bistro apărut în București, care m-a cucerit îndată cu rețetele inedite de pancakes și crêpes. Situat undeva în zona Dorobanți, dacă ești în căutarea unui loc special pentru brunch, cu dish-uri  #instagrammabile, e musai să te oprești pe aici. Aici găsești clătite sărate în combinații super delicioase, preferatele mele fiind cele cu piept de pui și gorgonzola, dar și cele cu somon. Mai nou, puteți comanda un altfel de burger, Burger Pan, cu carne de vită, dulceață de ceapă roșie și murături, o gustare ideală pentru zilele de iarnă. Dacă ești mai degrabă adeptul clătitelor dulci, îți recomand să încerci Dizzy Pear sau Apple N’ Caramel, care au exact aroma sărbătorilor.

locuri unde se mananca bine Bucuresti

clatite - locuri unde se mananca bine

Primus – Food & more

Primus este pub-ul cu iz englezesc de pe Calea Victoriei care a devenit locul nostru preferat (al meu și al logodnicului) pentru dezmăț culinar. Zic dezmăț, pentru că de fiecare dată când venim aici ne comandăm cel mai bun Cheese Steak (cel din fotografie), dar și burgeri absolut divini! Îmi place mult atmosfera relaxată și vibe-ul pe care îl transmite acest loc, de la ospătarii primitori până la răsfățul culinar.

Primus

Bazaar

Dacă vreodată te plimbi prin Centru Vechi și te ia pofta de ceva bun, pe strada Covaci 10, vei găsi un super-restaurant cu design oriental și mâncare din bucătării diverse. Pe mine m-au cucerit supele lor, atât cea cu pui picant după rețeta lui Gordon Ramsay (dacă îți place mâncarea picantă, ți-o recomand), cât și supa verde, un mix cu broccoli, mazăre, mentă, absolut delicioasă. Și dacă te gândești la felul doi, burgerii sau pastele ar trebui să fie pe lista ta. Bazaar este restaurantul din inima Bucureștiului unde trebuie să ajungi măcar o dată. Apropo, interiorul arată foarte fain pentru poze!