Toată atmosfera magică din jurul nostru, parcă ne facem să ne simțim mai iubitori, mai blânzi și visători. Abia așteptăm perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a avea mai mult timp pe care să-l petrecem cu persoanele pe care le iubim. Atunci când eram copil visam la vară, pentru că puteam să stau mai mult în fața blocului la joacă sau pentru că mergeam la mare, însă odată ce timpul a trecut, am realizat că defapt iarna este anotimpul atât de aproape de sufletul meu. Pentru că odată ce frigul se lasă, se adună toată familia acasă, pentru că oamenii din jurul meu zâmbesc mai mult, pentru că am o vacanță în care mă pot bucura de activități pe care să le țin minte tot anul.

Acum, familia mea a devenit el.. și dacă e să ador ceva mai mult, este să petrec timp cu el, indiferent ce ar însemna asta. Orice lucru mărunt ne poate face o zi mai luminoasă, iar micile activități împreună ne umple cu energie și optimism pentru întreaga săptămână. Am realizat că indiferent de ceea ce facem, este important să privim asupra modului în care orice activitate reușește să ne înfrumusețeze relația. Astăzi, vrem să vă propunem 5 dintre activitățile noastre preferate în cuplu pentru vacanța de iarnă.

Escapadă la munte

Cel mai mult ne place să călătorim împreună.. Nu este vorba întotdeauna despre destinație, ci despre distracția și momentele din timpul drumului. Cântăm, ne facem poze și discutăm de toate, iar când ajungem la finalul drumului ne bucurăm ca doi copii mici. Dacă stați în București, nu ezitați în weekend să faceți o escapadă în apropiere, fie cu trenul sau mașina personală. Nouă ne place să mergem prin stațiunile din Brașov, Valea Doftanei, Valea Prahovei, oriunde este munte și aer curat.

Tips: Faceți un scurt itinerariu; Sinaia – Castelul Peleș – Castelul Pelișor – plimbare cu ATV-ul în zona Sinaia – back to Bucharest.

Seară de lectură în doi

Ce poate fi mai relaxant decât o seară de lectură în doi? Sună a fi puțin greu de realizat, dar nu este imposibil. Pregătiți-vă ceaiul preferat, alături de cartea pe care vă doriți amândoi să o citiți de ceva timp, iar timp de o oră, focusați-vă pe acest lucru. Pe lângă faptul că vă veți relaxa, totodată veți face și ceva productiv.

Tips: Cartea noastră preferată este Biblia, una dintre cele mai frumoase, complexe și plină de învățături cărți.

Versetul preferat: „Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” ( 1 Corinteni 13:13)

Învățați un colind împreună

A învăța un colind împreună poate fi cel mai funny experiment! Poate unul dintre voi are voce și celălalt nu, poate amândoi habar nu aveți, însă nu contează asta, ci faptul că faceți un lucru nou și distractiv împreună. Imaginați-vă ce tare ar fi să știți un colind împreună și să vă colindați prietenii și rudele atunci când mergeți la ei în vizită?

Tips: Învățați un colind în română, în cazul în care mergeți la bunici și unul în engleză pentru a fi cool când mergeți la prieteni. ( O veste am adus, Deck the Halls)

O zi pentru joacă în zăpadă

Nu contează vârsta, când vine vorba despre joaca în zăpadă, toți suntem copii! Îmbrăcați-vă bine, pregătiți-vă recuzita (saci rezistenți, sanie, mănuși de rezervă) și alegeți-vă un deal din apropiere unde puteți începe aventura. Va fi distractiv și vă veți aminti cu drag de anii copilăriei. Vă asigur că vă veți distra pe cinste!

Tips: Pregătiți un treasurehunting prin zăpadă, unul altuia. Faceți separat trasee cu indicii și cine termină primul, câștigă!

Faceți un lucru nou împreună

Nu contează ce anume! Important este să găsiți un lucru pe care niciunul dintre voi nu l-ați făcut. Probabil o să vă ia ceva timp până găsiți acel ceva.. nu se pune dacă unul dintre voi l-a făcut. Va fi interesant să experimentați o nouă senzație împreună și vă veți aminti mereu că ați făcut asta împreună.

Tips: Întoarceți-vă în timp ascultând muzică clasică la pick-up. Faceți un puzzle împreună. Mergeți într-un adăpost de animale și jucați-vă cu ele. Dați-vă cu patinele. Mergeți la un restaurant cu mâncare dintr-o bucătărie pe care n-ați mai încercat-o. Gata! Dacă mai aveți alte idei suntem și noi curioși, așa că vă invităm să ni le împărtășiți în secțiunea de comentarii.

Locație: Căsuța Bunicii, Șimon – Bran

Foto: Inspire Photography