4 orașe istorice din România care merită văzute

Probabil nu sunt singura care la început de an scrie pe prima filă a agendei preferate un wishlist cu locuri de văzut. Suntem deja în septembrie și am realizat că unul dintre obiectivele mele pe anul acesta a fost aproape realizat; zic aproape, pentru că mai e până în decembrie. Mi-am propus să merg în cât mai multe destinații din România, să mă bucur de plaiurile mele natale la maximum, să văd fiecare colțișor. Știu că mulți visează la vacanțe exotice sau prin capitalele Europei, da, și eu sunt una dintre acele persoane, însă cea mai mare realizarea a mea este să pot povesti celor din jur de locurile frumoase din România. Atunci când mă duc în altă țară, să promovez țara mea cu sufletul la gură, cu zel, în așa fel încât să-l fac și pe francez, italian, arab sau altă nație, să își dorească să își facă concediul în acest colțișor la care mulți nici nu știu numele capitalei sau îl încurcă.

„Frumoasă mai e Românica asta a noastră!” – fraza pe care n-am încetat să o zic de fiecare dată când am pășit într-un loc nou. Așa-mi place mie s-o alint. Românica. Știi și tu că nu o laud degeaba. Și ca să vezi că nu vorbesc prostii, iată 4 dintre orașele din România care mi-au plăcut foarte mult și merită să le vizitezi și tu dacă încă nu ai fost. Și dacă ai fost, merită să te duci și a doua oară.

Sighișoara

Dacă ești Instagram junkie, cum sunt și eu de altfel, crede-mă că Sighișoara este un colțișor de paradis. Clădirile colorate, străduțele înguste, terasele amenajate cu flori, băncuțe și biciclete oferă un aer boem, aparte, orașului de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Îți va fi mai mare dragul să savurezi o băutură delicioasă în timp ce privești la clădirile cu arhitecturi impresionante și la turiștii din toată lumea fascinați de fiecare mic detaliu. Dacă vrei să faci puțină mișcare, urcă pe Scara Școlarilor și apoi admiră frumoasa Biserică din Deal. Pregătește-te apoi să ai parte de un city view ge-ni-al!

IMG_3026

IMG_3089

Oradea

Dacă ești din București, probabil în acest moment te gândești că Oradea este mult prea departe ca să o treci pe lista destinațiilor de weekend. O variantă ar fi să mergi cu avionul până acolo (poți găsi din timp bilet de avion super ieftin) sau de ce nu să faci un mic tur cu mașina prin mai multe orașe și să oprești în Oradea. Crede-mă că trebuie să oprești; este un oraș perfect pentru un city break. Clădirile istorice, arhitectura unică, parcurile și toate priveliștile te vor face să te simți ca în marile capitale ale Europei.

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Timișoara

Recunosc că în Timișoara am ajuns dintr-o simplă întâmplare, dar nu mi-a părut rău. Trebuia să ajung în Arad și aveam bilet de avion în Timișoara. O ocazie numa’ bună pentru a face-o pe turista. Am admirat fiecare clădire care prin arhitectură reușea să mă transpună într-un film vechi. Am fost fascinată de parcul central, de terasele amenajate cu bun gust și aura culturală a orașului de pe Bega. Dacă ești amator de plimbări lungi, clar Timișoara este orașul plin de istorie în care trebuie să-ți petreci vacanța.

IMG_9452

IMG_3102

Sibiu

Nu degeaba Sibiul a fost supranumit Capitală Culturală Europeană în anul 2007.. Cu o istorie de peste 900 de ani, acest oraș încântă privirile turiștilor cu peisaje urbane medievale absolut superbe. Nu știu de ce, dar Sibiul îmi transmite un vibe romantic, poate și pentru că în apropierea lui se află Valea Zânelor, un loc perfect pentru o escapadă în doi. Una peste alta, aș pleca oricând din București pentru a petrece 2-3 zile în orașul-bijuterie din inima Transilvaniei.

Processed with VSCO with m5 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Care sunt orașele pline de istorie din România care pe tine te-au fascinat? Aștept sugestii de călătorie de la tine în secțiunea de comentarii.