15 locuri instagramabile din Bucuresti

Deseori mi se intampla sa gasesc mesaje in casuta de Inbox de pe Instagram, unde sunt intrebata: „hey, unde e facuta poza asta?”sau „hey, recomanda-mi si mie niste locuri instagramabile unde sa fac poze.” Si pentru ca stiu ca multi dintre voi sunteti pasionati de frumos si fotografie sau poate sunteti in cautarea unor locuri numa’ bune de admirat intr-o plimbare de weekend, mai jos am facut o lista cu cateva dintre cele mai instagramabile locuri din Bucuresti. Nu am fost atat de inspirata sa le fotografiez pe toate, iar multe dintre poze s-au mai pierdut, dar am facut un ”research” amanuntit pentru a gasi postari pe Instagram-ul meu cu majoritatea.

In lista de mai jos veti gasi locuri pentru toate gusturile, de la arhitecturi interesante, cladiri vechi, pana la spot-uri minimaliste, moderne. Sper ca sugestiile mele sa va ajute atunci cand sunteti in cautare de inspiratie.

Casa Oamenilor de Stiinta

Imediat dupa postarea fotografiilor de la cununia civila a urmat o avalansa de intrebari legate de locatie. Recunoastem ca fotografiile au fost facute mai incognito (am inteles ca in mod normal se plateste, noi nu am stiut), dar a meritat. Clar e una dintre cele mai spectaculoare cladiri din inima Bucurestiului.

Adresa: Piata Lahovari 9

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Casa Maura de pe Corbeni

Cam un an am lucrat in cladirea fix de langa Casa Maura si in fiecare dimineata admiram aceasta minunatie. E o cladire cu o architectura care n-are cum sa nu iti atraga atentia atunci cand treci pe langa ea.

Adresa: Strada Corbeni 3-4

Sursa foto: Pinterest

Muzeul de Arta Veche Apuseana

Acum ceva timp am iesit in explorarea muzeelor din Bucuresti, iar acest muzeu m-a cucerit la prima vedere. Nu stiu de ce, dar trecand pe acolo pentru cateva minute m-am simtit ca intr-o vacanta in Elvetia.

Adresa: Strada Dr. Nicolae Minovici 3

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Cathedral Plaza & Catedrala Sf. Iosif

Daca doresti sa vezi un mix de modern cu arhitectura din secolul al XIX lea,  in apropiere de Calea Victoriei vei gasi acest loc instagramabil.

Adresa: Strada General H. M. Berthelot 11-15

Sursa foto: bucurestiulmeudrag.ro

Complexul modern Aviatiorilor 8, zona Victoriei

Trec pe aici in fiecare dimineata si nu ma satur sa admir acest nou Centru Vechi al Bucurestiului, asa cum imi place mie sa-l numesc. In zona din spatele cladirei, vei gasi cateva coltisoare super instagramabile, iar faza faina e ca nu e foarte aglomerat si  este fix langa metrou (Piata Victoriei, iesirea spre Aviatorilor).  Ah, sa va mai zic ca aici gasiti niste cafenele super faine?! E un must go.

Adresa: Blvd. Aviatorilor 8

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Scoala Centrala Bucuresti

Cine ar fi zis ca o scoala poate fi un punct de atractie pentru cei pasionati de fotografie? Atat curtea interioara, de unde se vad ferestrele spectaculoase, cat si in design-ul interior te vor surprinde placut.

Adresa: Strada Icoanei 3-5

Sursa foto: scena9.ro

Biserica Kretzulescu

Cred ca v-am mai spus ca locul meu preferat de plimbare este Calea Victoriei. Uite asa am descoperit aceasta biserica superba care merita imortalizata.

Adresa: Calea Victoriei 45

Sursa foto: wikipedia

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Gradina ascunsa din Gara Regala Bucuresti Baneasa

Am descoperit random acest coltisor boem, in explorarea mea de locuri faine. Se afla in apropiere de Muzeul de Arta Veche Apuseana si Nicolae Minovici.

Adresa: Piata Gara Baneasa

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Templul Coral

In apropiere de Centrul Vechi, gasesti aceasta minunatie; una dintre cele aproximativ 100 de temple corale din lume.

Adresa: Strada Sfânta Vineri 9

Sursa foto: taradacilor.ro

Parcare subterană Mega Mall, București

Cine ar fi zis ca o parcare subterana poate fi un loc cool de poze? Ei bine, impreuna cu Rares am descoperit ca Mega Mall poate fi o adevarata atractie pentru instagrammeri.

Adresa: Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rares Lazar (@instarares) on

Blocul care te duce cu gandul la Hong Kong de pe Vasile Conta

Probabil in ultima vreme ati vazut destul de des acest bloc prin pozele de Instagram si v-ati intrebat pe unde se afla mai exact. In apropiere de Magheru, veti gasi aceasta cladire impresionanta de pe vremea comunismului care te duce cu gandul la celebrele blocuri din Hong Kong. Eu l-am descoperit inca din primul an de facultate si recunosc ca pe atunci nu mi se parea la fel de spectaculos cum il consider acum, de cand mi-am format si mai mult ”gustul” pentru tot ce inseamna vizual.

Adresa: Vasile Conta 3-4

Sursa foto: Pinterest

Strada Benjamin Franklin din spatele Ateneului Roman

Da, asta e strada unde ma simt ca in Paris. Toate cafenelele cochete in combinatie cu arhitectura Atenului Roman sunt ceva de vis. E unul dintre locurile cele mai dragi mie din Bucuresti!

Biserica Stavropoleos

Fix in Centrul Vechi veti gasi aceasta comoara ascunsa pe care e musai sa o vizitati. Curtea interioara e unul dintre cele mai speciale locuri, care arata magic in orice anotimp.

Adresa: Strada Stavropoleos 4

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Arina Lazăr (@arinawander) on

Clădirea de birouri The Landmark, zona Romana

Iar o poza cu Rares, iar pe longboard; pentru ca e vorba despre o cladire minimalista care da bine in aceasta combinatie. Daca sunteti in cautare de arhitecturi moderne, nu uitati sa faceti o oprire prin aceasta zona.

Adresa: Strada Vasile Alecsandri 4

Insula Lacul Morii, Crangasi

Am locuit pe aici cam 2 ani, iar aproape in fiecare seara veneam la plimbari pe marginea lacului. Apusul e ceva de vis pe Insula Lacul Morii. Da, e o idee buna si pentru o intalnire romantica, plina de liniste, dar si pentru o serie de fotografii fabuloase.

Sursa foto: bucurestiulmeudrag.ro

Voi ce alte locuri instagramabile mai recomandati?

P.S. Daca mergeti la una dintre locatii si faceti o poza de Instagram dupa ce ati citit acest articol, nu uitat sa ma etichetati: @arinawander.